POLE, Garantie op groei van mensen en teams

Intensieve samenwerking voor bevordering
van gezond beweeggedrag

POLE groep bv, Open Universiteit, Gemeente Heerlen en Welzijnsstichting Alcander werken intensief samen in onderzoek voor de bevordering van gezond beweeggedrag voor chronisch zieke mensen van 65 jaar en ouder.

Sinds juni is POLE de licentiehouder van Actief Plus, de bewezen effectieve interventie die het beweeggedrag van 50 plussers bevordert. Binnen de provincie Limburg heeft POLE zich als doel gesteld deze evidence based methode laagdrempelig aan te bieden voor mensen die een begin willen maken met een gezondere leefstijl en meer bewegen, maar dit alleen nog niet kunnen omzetten in het gewenste gedrag. De intensieve samenwerking met de Open Universiteit werpt zijn vruchten af bij de invulling voor het Aktief Plus project speciaal voor 65 plussers met chronische aandoening. Samen met de Gemeente Heerlen en de Welzijninstelling Alcander lopen de voorbereidingen op volle toeren en zullen ruim 7000 inwoners van de Gemeente Heerlen een uitnodiging krijgen voor deelname.

Medewerkers van POLE en Alcander zullen de deelnemers waar nodig helpen op een locatie in de buurt. Voor mensen die tegelijkertijd het werken met een tablet onder de knie willen krijgen worden speciale sessies georganiseerd. Ook thuisbezoeken zijn mogelijk om deelnemers te helpen bij een goede start.

Het Actief Plus programma als zodanig heeft al aangetoond dat deelnemers positieve effecten op beweeggedrag ervaren en de toepassing van de adviezen eenvoudig hun weg vinden in het alledaagse gedrag. Als mooie beloning van de erkenningscommissie Sport en bewegen is de Actief Plus opgenomen in de landelijke databank Effectieve interventies van het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB) en het RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Wilt u meer weten over de Actief Plus interventie neem dan gerust contact op met de POLE groep via ons contactformulier. We geven u graag uitleg over de mogelijkheden voor individuen en groepen en organisaties.